Poštovani kolega/koleginice,

Obaveštavamo Vas da je Ministarstvo prosvete,nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije izvršilo kategorizaciju naučnih časopisa za 2020.-tu godinu. Naš časopis DIT (Društvo-Istraživanje-Tehnologije) je svrstan u kategoriju M53 što predstavlja napredak za jednu klasu u odnosu na prošlu godinu na listi nacionalnih naučnih časopisa (može se videti na linku Тabela 8., redni broj u tabeli 21., strana 17.).

Uz poziv za dalju saradnju srdačno Vas pozdravljamo.
Glavni urednik časopisa DIT
Dr Milorad Rančić,profesor

Časopis DIT- Društvo-Istraživanje-Tehnologije čiji je izdavač Društvo inženjera i tehničara „Zrenjanin“ se našlo u KATEGORIZACIJI NAUČNIH ČASOPISA ZA 2019. GODINU ČIJI IZDAVAČI SU IZ REPUBLIKE SRBIJE a referisani su u Web of Science i u Journal Citation Report-u (JCR), sa kategorijom M54, što se može videti na sledećem linku (Tabela 8., redni broj u tabeli 22., strana 20.).

U četvrtak, 10. oktobra 2019. godine u 19 časova Društvo inženjera Zrenjanina organizalo je naučno-stručnu tribinu O BIOLOŠKIM UTICAJIMA RADIOFREKVENTNOG I MIKROTALSANOG NEJONIZUJUĆEG ZRAČENJA. O temi je govori profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Dr Dejan Raković dipl. ing. Tribina je održana u Kulturnom centru Zrenjanina. Snimak možete pogledate klikom na sledeću sliku: